x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

27 Oct 2006   •   00:00
ATAC LA PRODI - Fisele fiscale ale premierului, "piratate"
Documentele fiscale si fisele de impozit ale premierului italian Romano Prodi si ale sotiei acestuia au fost accesate ilegal de foarte multe ori in ultimii doi ani de angajati in sectorul public, transmite Reuters, citand surse judiciare. Purtatorul de cuvant al lui Prodi a declarat intr-un comunicat ca premierul este "socat si afectat profund" de aceasta informatie. (Irina Cristea)

COMISARUL ROMAN - Votul parlamentarilor UE, sever si decalat
Socialistii europeni au dat publicitatii o reactie destul de severa la nominalizarea lui Varujan Vosganian pentru postul de comisar european. Ei s-au aratat multumiti de activitatea si de profilul european al candidatei Bulgariei, Meglena Kuneva, subliniind ca nu pot avea aceeasi atitudine fata de Vosganian. "E un necunoscut. Nu stim despre el decat ca este de dreapta si s-a aflat pe statul de plata al unor oameni de afaceri cunoscuti", se arata in comunicatul PSE. Socialistii au mai spus ca ambii potentiali comisari vor avea parte de o evaluare "severa, dar corecta". Votul asupra lor trebuia sa aiba loc la inceputul lui ianuarie 2007, dar a fost decalat pentru plenara din 11-14 decembrie 2006. (Irina Cristea)

BERLIN - Tratatul de Aderare a mai trecut un hop
Camera inferioara a Parlamentului german a adoptat Tratatul de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. Legiuitorii de la Berlin nu au renuntat insa la dorinta de a vedea activate de la 1 ianuarie 2007 clauzele de salvgardare daca cele doua tari nu bifeaza reformele cerute de Comisia Europeana. Executivul UE a respins apelurile parlamentarilor germani. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe