x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

26 Oct 2006   •   00:00
TRECUTUL, LA CONTROL. Dieta poloneza a decis: angajatii societatilor de stat, parlamentarii, ministrii, membrii administratiei centrale, alesii locali, magistratii, directorii de scoli, rectorii universitatilor si jurnalistii din presa publica si privata vor fi verificati daca au colaborat cu fostele servicii secrete. Parlamentul a adoptat o lege care obliga aceste categorii sa prezinte un atestat eliberat de Institutul Memoriei Nationale, informeaza Le Monde. Legea urmeaza sa fie promulgata de presedintele tarii. (A.A)

PUTIN NU SE LASA. "Pre multi am sa popesc eu", pare sa fi spus presedintele Rusiei, Vladimir Putin, intrebat fiind ce se va intampla dupa 2008, cand i se va incheia cel de-al doilea mandat. "Constitutia nu-mi da dreptul sa candidez la al treilea mandat, desi mie imi place ce fac. Dar chiar daca voi pierde hamurile puterii prezidentiale, sper sa pastrez esentialul: increderea voastra", a spus Putin, sugerand ca va continua sa-si exerseze influenta si dupa 2008, noteaza AFP. (A.A)

SI GERMANIA IMPUNE RESTRICTII. Temerile romanilor s-au adeverit. Marea Britanie si Irlanda au creat un precedent prin decizia de a restrictiona piata muncii dupa 1 ianuarie 2007. Surse din cadrul Ministerului de Externe de la Berlin au confirmat ieri impunerea de restrictii pentru romani si bulgari si in Germania, scrie ziarul britanic The Times. Desi nu se inghesuie sa munceasca in aceasta tara, preferand Italia si Spania, romanii vor afla pana la sfarsitul lunii decizia finala a Berlinului, care ar putea sa impuna restrictii cel putin doi ani. (A.A)

×
Subiecte în articol: externe