x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    13 Aug 2007   •   00:00
PEŞTII DIN GRĂDINĂ. Fermierii de la sud de Dunăre ar putea renunţa treptat la indeletnicirea cultivării pămăntului cu fructe şi legume. Din cauza vremii tot mai schimbătoare din ultima vreme, agricultorii au inceput să crească peşti in propriile grădini. Potrivit presei bulgare, cănd apele Dunării au inundat un sătuc de lăngă Russe, fermierii au adunat din grădinile caselor lor peste 20 de tone de peşte.


IGNORAŢI. Rusia nu este interesată de reacţiile care au urmat incidentului de săptămăna trecută, cănd două bombardiere de-ale sale au survolat zona Insulei Guam, unde forţele SUA desfăşurau o serie de aplicaţii militare ample. Aviaţia rusă a anunţat sămbătă că va continua misiunile bombardierelor cu rază lungă de acţiune "planificate" de survolare a apelor internaţionale. Â


ŞI DANEZII VOR POLUL NORD. Danemarca este oficial a patra ţară care pretinde că Polul Nord ii aparţine teritorial. După ce Rusia, Statele Unite şi Canada au trimis echipaje ştiinţifice in Arctic, Danemarca a anunţat că 40 dintre cei mai buni specialişti ai săi vor căuta la Pol un braţ muntos aflat sub apa ingheţată şi care ar lega continentul european cu tărămul amorţit. Misiunea daneză a luat startul ieri, la bordul spărgătorului de gheaţă Oden, relatează pagina de internet a săptămănalului britanic The Sunday Telegraph.


OTRĂVIT. Fostul lider al Autorităţii Palestiniene, Yasser Arafat, ar fi murit din cauza otrăvii ce i s-a găsit in sănge la autopsie, detaliază pentru presa iordaniană medicul lui Arafat, Ashraf al-Kurdi, citat de cotidianul israelian Ha’aretz. Deşi organismul său era infectat cu virusul HIV, Arafat nu a murit din cauza SIDA, ci din cauza otrăvii care i-a fost injectată in sistemul circulator inainte de sfărşitul său, după cum a declarat al-Kurdi, totodată şi fost oficial al Ministerului Sănătăţii din Iordania.


IN TOP. Rudolph Giuliani, fostul edil al New Yorkului, supranumit şi "primarul Americii", este considerat republicanul cu cea mai mare susţinere din partea electoratului conservator pentru cursa la Casa Albă din noiembrie 2008, relatează AFP. Giuliani conduce in topul candidaţilor republicani, cu 29% din opţiuni, urmat de senatorul Fred Thompson (22%), incă neanunţat oficial pentru scrutin, şi de John McCain, cu 16% din susţinerile electoratului.


PIEDICI. Comisia Electorală Centrală (CEC) a Ucrainei a refuzat să inregistreze candidaţii partidului Blocul Iulia Timoşenko pentru alegerile parlamentare anticipate ce vor avea loc la Kiev la 30 septembrie, relatează Itar-Tass. Motivaţia refuzului? Candidaţii de pe listele partidului lui Iulia Timoşenko, fostul premier al Ucrainei portocalii, nu au adresele de rezidenţă indicate pe lista de inscriere. Decizia CEC poate fi contestată pănă la 25 august.

×
Subiecte în articol: externe