x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info Externe 14 august 2007

Info Externe 14 august 2007

de Jurnalul National    |    14 Aug 2007   •   00:00

Două ostatice sud-coreene, din grupul de 21 de persoane răpite la 19 iulie de talibani, au fost eliberate in sudul Afganistanului, fiind transferate in grija unui lider tribal.

LIBAN. Mişcarea şiită Hezbollah celebrează implinirea unui an de la "victoria divină" pe care consideră că a obţinut-o impotriva Israelului, in timp ce Libanul se află, de nouă luni, intr-o profundă criză politică şi economică. In sudul Beirutului este programată pentru azi o adunare de proporţii, la care este aşteptat să susţină un discurs liderul mişcării Hezbollah, Hassan Nasrallah. Acesta trăieşte in clandestinitate, fiind ameninţat cu moartea de Israel, iar alocuţiunea sa urmează să fie transmisă pe un ecran uriaş instalat in apropiere.

DECIZIE. Mişcarea islamică radicală Hamas rămăne pe lista organizaţiilor teroriste stabilită de Uniunea Europeană, a declarat ieri un purtător de cuvănt al Comisiei Europene. Declaraţia intervine pe fondul unor apeluri occidentale privind scoaterea din izolare a organizaţiei islamice radicale.

GERMANIA. Deutsche Bank a anunţat numirea fostului preşedinte al Federal Reserve, Alan Greenspan, drept consilier pe probleme de investiţii. Greenspan a deţinut funcţia de preşedinte al Fed din 1987 şi a fost apreciat pentru priceperea cu care a reuşit

să treacă peste crizele bursiere ale SUA de la preluarea funcţiei de preşedinte al Fed.

AFGANISTAN. Două ostatice sud-coreene, din grupul de 21 de persoane răpite la 19 iulie de talibani, au fost eliberate in sudul Afganistanului, fiind transferate in grija unui lider tribal.

×
Subiecte în articol: externe