x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info externe 14 iulie 2007

Info externe 14 iulie 2007

14 Iul 2007   •   00:00

VEVERIŢELE SPIOANE. Agenţia iraniană IRNA, preluată de televiziunea britanică Sky News, a anunţat că in urmă cu două săptămăni poliţia a capturat 14 veveriţe despre care se crede că ar avea implantate dispozitive electronice de spionaj.

UCIŞI PE FRONT. Un corespondent irakian al ziarului New York Times a fost ucis ieri, la Bagdad. Este al doilea jurnalist omorăt in capitala irakiană in ultimele două zile.

 PRODI, ANCHETAT. Premierul Italiei, Romano Prodi, nu ştie că justiţia e pe urmele sale. Declaraţia a fost făcută după ce revista Panorama a publicat un articol in care afirma că şeful guvernului este anchetat pentru abuz in serviciu in cadrul unei anchete privind folosirea necorespunzătoare a fondurilor UE. Ulterior, Prodi a declarat că nu are cunoştinţă de această investigaţie şi că este nevinovat.

Â
STUDENT MORT. Un student romăn aflat de in Lake Placid - SUA, cu o viză de lucru, a fost găsit mort miercuri in piscina hotelului la care muncea, informează ediţia electronică Press Republican. Cadavrul lui Gheorghe Călin Matus (21 de ani) a fost descoperit de o colegă. Cercetările au arătat că moarta romănului a fost accidentală. Consulatul romăn de la New York a anunţat familia şi se va ocupa de transportarea corpului celui decedat către Romănia. (C.P.)

CRIMĂ INEXPLICABILĂ. Un jandarm şi-a impuşcat mortal cei doi copii şi pe un coleg de serviciu, după care s-a sinucis in apropiere de Paris, transmite AFP. Micuţii aveau in jur de 11 ani, au declarat surse din Poliţie. Incidentul de ieri a avut loc după ce, cu căteva zile inainte, un francez de 37 de ani a recunoscut că şi-a inecat cei trei copii. (I.C.)

ARAFAT. Un lider palestinian a confirmat ieri zvonul mai vechi potrivit căruia fostul preşedinte al Autorităţii Palestiniene, Yasser Arafat, ar fi murit de SIDA, transmisă prin relaţii de tip homosexual. Ahmad Jibril, liderul Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei, a declarat, pentru un post tv palestinian, că unul dintre consilierii actualului lider palestinian, Mahmud Abbas, i-ar fi spus: "Franţa ne-a oferit raportul medical care atestă că moartea lui Arafat a fost provocată de SIDA". Yasser Arafat a murit la 11 noiembrie 2004 intr-un spital din Franţa. (I.C.)

×
Subiecte în articol: externe