x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info Externe 17 iulie 2007

Info Externe 17 iulie 2007

17 Iul 2007   •   00:00

Ministrul britanic de Externe, David Miliband, a anunţat că Londra va expulza patru diplomaţi ai ambasadei Rusiei in Regat.

SCUMPIRI. Tarifele pentru formalităţile necesare acordării permisului de rezidenţă in SUA şi cetăţeniei americane se vor scumpi cu 66% de la 30 iulie, relatează USA Today, citănd o informaţie oferită de Serviciul pentru Imigraţie şi Cetăţenie. Taxa pentru acordarea cetăţeniei va creşte la 675 de dolari, in loc de 400, iar dreptul de rezidenţă permanentă va costa 1.010 dolari faţă de 395 in prezent.

MACABRU. Un romăn de 33 de ani a fost arestat la Veneţia după ce intr-una din lăzile frigorifice ale maşinii pe care o conducea au fost găsite cadavrele congelate a trei irakieni clandestini. Autorităţile italiene l-au reţinut pe şoferul romăn sub acuzaţia că ajută imigraţia clandestină. Acesta a fost interogat şi se află intr-o inchisoare din Veneţia. Maşina pe care o conducea romănul era un tir frigorific.

RĂZBOI DIPLOMATIC. Ministrul britanic de Externe, David Miliband, a anunţat că Londra va expulza patru diplomaţi ai ambasadei Rusiei in Regat. Măsura este o consecinţă a refuzului Moscovei de a-l extrăda pe principalul suspect in cazul uciderii fostului agent Aleksandr Litvinenko. Miliband a adăugat că Marea Britanie işi va revizui cooperarea cu Rusia in mai multe domenii, mai ales in ceea ce priveşte acordarea de vize. Restricţii in acest sens vor fi aplicate cererilor depuse in numele Guvernului rus.

CONCERT. Ziarul Romăn in lume a sărbătorit ieri, la Madrid, şase ani de apariţii printr-un concert la care s-au adunat aproape 10.000 de romăni din intreaga Spanie. Imigranţii s-au bucurat de spectacolele susţinute pentru ei de formaţiile Compact şi Talisman.Romăn in lume apare in Spania şi Portugalia şi are un tiraj de 30.000 de exemplare pe apariţie. In Spania trăiesc oficial jumătate de milion de romăni, insă cu cei care locuiesc fără acte numărul lor se ridică la aproape un milion.

×
Subiecte în articol: externe