x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info Externe 18 iulie 2007

Info Externe 18 iulie 2007

18 Iul 2007   •   00:00

Raportorul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Dick Marty, a afirmat ieri, la Bruxelles, că a existat un acord intre ziarul Washington Post şi Casa Albă, in 2005, pentru a nu fi publicat numele Romăniei pe lista ţărilor in care au existat inchisori secrete ale CIA

LIBIA. Pedeapsa pentru cele cinci infirmiere bulgare şi medicul palestinian, condamnaţi la moarte săptămăna trecută pentru că au infectat "in mod deliberat" cu virusul HIV 438 de copii libieni, a fost comutată la inchisoare pe viaţă. Potrivit autorităţilor libiene, decizia a fost luată la solicitarea familiilor copiilor infectaţi cu HIV, informează AFP.


NUCLEAR. Japonia este ingrijorată cu privire la securitatea sa nucleară, după ce un seism violent a provocat un incendiu şi o scurgere radioactivă la una dintre cele mai mari centrale nucleare din lume, relatează AFP.


CIA. Raportorul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Dick Marty , a afirmat ieri, la Bruxelles, că a existat un acord intre ziarul Washington Post şi Casa Albă, in 2005, pentru a nu fi publicat numele Romăniei pe lista ţărilor in care au existat inchisori secrete ale CIA, relatează RFI Romănia, citat de Mediafax. "Romănia trebuie să facă o anchetă serioasă", a declarat ieri, pentru postul de radio RFI Romănia, Joanne Mariner, director pe probleme de terorism şi contraterorism la Human Rights Watch, organizaţia care s-a aflat la baza scandalului privind inchisorile CIA,
la sfărşitul lui 2005.


RUSIA S-A SUPĂRAT. "O serie de represalii din partea Rusiei nu ar fi justificate", a declarat ieri un purtător de cuvănt al Ministerului britanic de Externe, referindu-se la comentariile Moscovei legate de anunţata expulzare a patru diplomaţi ruşi din Marea Britanie. "Autorităţile britanice vor fi informate foarte curănd ce răspuns vom avea. Vom lua in calcul interesele cetăţenilor obişnuiţi, ale turiştilor, ale participanţilor la schimburile culturale şi ştiinţifice şi ale membrilor comunităţii oamenilor de afaceri", a declarat ieri viceministrul rus de Externe Aleksandr Gruşko.


TERORISM. Al-Qaida şi-a reconstituit capacităţile de atac, se arată intr-un raport realizat de cele 16 agenţii de informaţii din Statele Unite. "Reţeaua şi-a regăsit capacităţile de atacare a SUA şi va intensifica eforturile pentru a-şi trimite agenţii in această ţară", spune documentul care precizează că Al-Qaida şi-a intărit poziţia in zonele tribale din Pakistan, unde şi-a stabilit, de altfel, şi centrul de comandă.

×
Subiecte în articol: externe