x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info externe 19 iulie 2007

Info externe 19 iulie 2007

19 Iul 2007   •   00:00

COMPLOT. Omul de afaceri rus Boris Berezovski a fost avertizat de poliţia britanică in legătură cu un complot care il viza şi acuză serviciile de securitate din Rusia. "Am fost sfătuit de poliţie să părăsesc ţara. Am fost plecat din Marea Britanie o săptămănă, după care poliţia mi-a comunicat că pot reveni", a explicat omul de afaceri de origine rusă a cărui extrădare este cerută Londrei de Moscova. Berezovski a mai spus că avertismentul poliţiei londoneze confirmă informaţii primite de el in urmă cu trei luni de la o sursă din Rusia. Ambasadorul Rusiei la Londra a dat asigurări că Moscova nu este implicată in nici un complot, iar Ministerul britanic de Interne şi serviciile de securitate nu au comentat informaţiile.

CAPTURĂ. Forţele americane au anunţat arestarea celui mai important lider Al-Qaida din Irak, considerat drept un intermediar intre comandanţii străini ai reţelei şi Ossama ben Laden. Potrivit unui purtător de cuvănt al armatei, citat de AFP, presupusul lider a fost identificat drept Khaled al-Mashhadani.

NUCLEAR. Coreea de Nord s-a arătat dispusă să declare şi să dezactiveze toate instalaţiile nucleare inainte de sfărşitul anului. Declaraţia a fost făcută de negociatorul sud-coreean Chun Yung-woo la incheierea unei noi runde de discuţii pe tema dosarului nuclear al Phenianului, relatează AFP, citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: externe