x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info Externe 20 iulie 2007

Info Externe 20 iulie 2007

20 Iul 2007   •   00:00

Moscova a decis că va expulza patru diplomaţi britanici, ca represalii faţă de decizia Londrei de a adopta aceeaşi măsură in cazul a patru diplomaţi ruşi, a anunţat ieri purtătorul de cuvănt al Ministerului rus de Externe, Mihail Kaminin, citat de Mediafax.

MĂRTURIE-ŞOC. Doi miniştri din noul Cabinet britanic au mărturisit că in tinereţe au fumat canabis. Anunţul-şoc intervine la o zi după o decizie a Guvernului privind inăsprirea sancţiunilor pentru folosirea drogului respectiv. Cei doi miniştri sinceri sunt Jacqui Smith (ministru de Interne) şi secretarul de stat Tony McNulty.

TUPEU. Un europarlamentar polonez a comparat-o pe Angela Merkel, cancelar al Germaniei, cu Hitler, revoltăndu-i pe compatrioţii săi din Parlamentul European. "Hitler a vrut să creeze un superimperiu in Europa. La fel acţionează Angela Merkel, dar ea e mai abilă" - Â aceasta este o nouă declaraţie bulversantă a deputatului european Maciej Giertych, notează agenţia PAP, preluată de Rompres. Potrivit deputatului, Merkel nu apelează la argumentul forţei.

ŢINTE IN PAKISTAN. Statele Unite nu exclud ipoteza unui atac aerian asupra unor ţinte din Pakistan, transmite AFP. Respectivele ţinte ar avea legătură cu activităţile teroriste desfăşurate in această ţară, dar purtătorul de cuvănt al Casei Albe, Tony Snow, nu a precizat dacă SUA vor cere in prealabil un acord din partea autorităţilor de la Islamabad. "Este un subiect despre care ar fi mai bine să nu avem discuţii publice", a precizat Snow, subliniind că autorităţile pakistaneze trebuie să fie mai agresive pentru a-şi garanta securitatea, intrucăt sunt ameninţate de Al-Qaeda şi de talibani.

×
Subiecte în articol: externe