x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Infractorii români, tot mai prezenţi în Finlanda

Infractorii români, tot mai prezenţi în Finlanda

16 Sep 2010   •   00:00

Bandele de crimă organizată din străinătate sunt tot mai prezente în Finlanda, majoritatea infractorilor străini fiind din Ţările Baltice şi România, astfel că poliţia a declanşat vara aceasta o operaţiune în urma căreia a reţinut mai mulţi infractori străini, informează YLE, citat de Mediafax



Ofiţerii au întâmpinat dificultăţi la reţinerea infractorilor, care pot da o spargere dimineaţa în capitală şi să ajungă în centrul ţării până la prânz.

Poliţia a decis să consolideze cooperarea pentru a încerca să ţină pasul cu aceştia. Autorităţile au lansat o operaţiune-pilot de trei luni, în care poliţia, poliţiştii de frontieră şi Parchetul general au cooperat strâns. Oficiali din Estonia, Letonia şi Suedia şi-au adus de asemenea contribuţia.

Efortul a dat rezultate, iar 200 de infractori străini au fost prinşi pe parcursul verii, pe lângă cei 3.000 reţinuţi în mod normal.

Poliţia a anunţat că vrea să le transmită  infractorilor mesajul că nu merită să vină în Finlanda. De asemenea, poliţia a întocmit o listă cu 600 de potenţiali infractori care ar putea încerca să intre în ţară.

×
Subiecte în articol: observator