x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Insultă fără precedent faţă de preşedintele Coreei de Sud. Cum a fost numită Park Geun-hye de regimul de la Phenian

Insultă fără precedent faţă de preşedintele Coreei de Sud. Cum a fost numită Park Geun-hye de regimul de la Phenian

27 Mar 2014   •   15:20
Insultă fără precedent faţă de preşedintele Coreei de Sud. Cum a fost numită Park Geun-hye de regimul de la Phenian

Un discurs susţinut la Haga de preşedintele Coreei de Sud, Park Guen-hye, cu privire la pericolul reprezentat de armamentul nuclear din Coreea de Nord, a stârnit o reacţie virulentă din partea statului comunist, care a răspuns cu un limbaj fără precedent în diplomaţia internaţională.

"Park Geun-hye trăncăneşte ca o ţărancă", a declarat un purtător de cuvânt al regimului de la Phenian, adăugând că preşedintele Coreei de Sud este "o servitoare fidelă şi o paiaţă a SUA".

Într-un discurs la Haga, unde Park Guen-hye a avut o întrevedere cu preşedintele SUA, Barack Obama, preşedintele Coreei de Sud a atras atenţia că armele nucleare din Coreea de Sud ar putea cădea pe mâna extremiştilor, reprezentând un pericol la adresa securităţii întregii lumi.

Park Guen-hye a adăugat că există şi un pericol real de producere a unui accident nuclear în Coreea de Nord, care ar face ca explozia de la Cernobîl să pară insignifiantă.

Pe lângă declaraţia insultătoare, Coreea de Nord a testat, miercuri, două rachete balistice ca răspuns la întâlnirea de la Haga între Park Geun-hye, Barack Obama şi premierul Japoniei Shinzo Abe, în care s-a discutat despre contracararea programului nuclear al regimului de la Phenian.

Acesta nu este primul comentariu insultător al Coreei de Nord la adresa preşedintelui Coreei de Sud. În trecut, un purtător de cuvânt nord-coreean afirma că: "până şi fâşâitul fustei lui Park Geun-hye este veninos".

Guvernul de la Seul a calificat comentariile Coreei de Nord drept "regretabile" şi "total în afara etichetei elementare". 

×
Subiecte în articol: Phenian Park Geun-hye coreea de nord