x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnire de ”gradul 3” la Washington. Putin și Obama vor discuta despre problema siriană

Întâlnire de ”gradul 3” la Washington. Putin și Obama vor discuta despre problema siriană

24 Sep 2015   •   21:11
Întâlnire de ”gradul 3” la Washington. Putin și Obama vor discuta despre problema siriană

Întâlnirea ce va avea loc luni, 28 septembrie, la New York între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Barack Obama, în contextul Adunării Generale a ONU, a fost convenită de 'comun acord', iar principalul subiect al discuţiilor va fi Siria, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de TASS.

''Desigur că tema principală a întâlnirii (Putin-Obama) va fi Siria'', a afirmat Peskov, adăugând că, 'dacă timpul va permite', vor fi şi discuţii legate de situaţia din Ucraina. El a ţinut să precizeze că discuţii importante pe tema crizei ucrainene vor avea loc la întâlnirea liderilor din aşa-numitul format Normandia (Rusia, Ucraina, Germania, Franţa), programată pentru 2 octombrie, la Paris.

Dmitri Peskov a mai indicat că întâlnirea dintre preşedinţii Rusiei şi SUA va dura între 50 de minute şi o oră şi ea va avea loc după discursul pe care preşedintele Rusiei îl va ţine în faţa Adunării Generale a ONU.

AFP notează că întâlnirea de luni de la New York va fi prima întâlnire oficială dintre cei doi lideri de la întrevederea bilaterală din iunie 2013 din Irlanda de Nord, cu ocazia summitului G8. Agenţia TASS indica anterior că ultima întrevedere între cei doi preşedinţi a avut loc în noiembrie 2014, cu prilejul summitului Asia-Pacific din China.

Întâlnirea Putin-Obama de la New York intervine pe fondul acuzaţiilor americane privind desfăşurarea de către Rusia de echipamente militare, inclusiv tancuri şi elicoptere, în Siria, în timp ce Moscova neagă orice consolidare a prezenţei sale militare pe teritoriul sirian.

×