x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnire SECRETĂ între serviciile de securitate israeliene și palestiniene

Întâlnire SECRETĂ între serviciile de securitate israeliene și palestiniene

16 Noi 2021   •   17:25
Întâlnire SECRETĂ între serviciile de securitate israeliene și palestiniene

Noul director al Serviciului israelian de securitate internă (Shin Bet), Ronen Bar, s-a întâlnit în secret, săptămâna trecută, cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, afirmă surse citate de site-ul Ynetnews.com şi de cotidianul The Times of Israel.

Întrevederea secretă a avut loc în oraşul palestinian Ramallah, situat în Cisiordania.

Cei doi au discutat despre modalităţi de coordonare a măsurilor de securitate în Cisiordania şi despre eforturile de ajungere la un acord pe termen lung de încetare a ostilităţilor între Israel şi organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza.

Duminică, Ronen Bar a efectuat o vizită în Egipt, unde s-a întâlnit cu responsabili din cadrul serviciilor de securitate şi a discutat inclusiv despre situaţia din Fâşia Gaza.

Întâlnirea lui Ronen Bar cu Mahmoud Abbas se înscrie într-o serie de contacte între Israel şi Autoritatea Palestiniană. În august, ministrul israelian al Apărării, Benjamin Gantz, s-a întâlnit cu Mahmoud Abbas în Ramallah, discutând despre situaţia de securitate din Cisiordania şi despre modalităţi de îmbunătăţire a situaţiei economice a palestinienilor.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Israel autoritatea palestiniana