x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe INTEGRARE/Stirile zilei - 14 mai 2004

INTEGRARE/Stirile zilei - 14 mai 2004

14 Mai 2004   •   00:00

Integrarea nu e pe placul prostituatelor

Intrarea Cehiei in Uniunea Europeana a dat o grea lovitura practicantelor celei mai vechi meserii care-si faceau veacul la granita dintre Cehia si Germania. Fetele au inceput sa se retraga din aceasta zona, candva un rai pentru profesia lor, pentru ca soferii de TIR-uri, principalii clienti, nu mai petrec aici la fel de multe ore ca inainte. Deschiderea granitei a dus la disparitia cozilor considerabile pe care masinile le faceau pentru a trece de vamesi. Implicit, soferii nu mai au atata timp de „omorat" si nu prea mai apeleaza la serviciile prostituatelor pentru a-si face asteptarea mai usoara.

Lemn furat la Comisia Europeana

Organizatia de protectie a mediului „Greenpeace" acuza Comisia Europeana ca a folosit lemn provenind din comert ilegal la amenajarea viitorului sau sediu de la Bruxelles. Intr-un comunicat al „Greenpeace" se arata ca firmele care au furnizat lemnul sunt celebre pentru implicarea in comercializarea ilegala a materiei prime obtinute din vechi paduri din Indonezia, aflate pe cale de disparitie. Potrivit organizatiei, lemn provenind din aceleasi surse a fost intrebuintat la renovarea Consiliului economic si social de la Bruxelles. Comisia Europeana a anuntat ca va incepe o ancheta in urma acuzatiilor „Greenpeace".

Europa in farfuriile francezilor

Pentru studentii francezi din Nancy, intreaga luna mai va fi o luna a experimentelor culinare. Aici se desfasoara programul „Europa in farfuriile dumnevaoastra", prin care tinerii au ocazia sa testeze mancarurile din cele 10 state care s-au alaturat la 1 mai Uniunii Europene, dar si din bucataria traditionala a celorlalte 15 tari. Tinerii vor gusta preparatele unguresti, malteze sau estoniene chiar la restaurantele si cantinele studentesti. Festinul a inceput cu un meniu belgian si se va incheia, la finele lunii, cu specialitati din Letonia, au anuntat organizatorii, precizand ca la sfarsitul programului, tinerii francezi vor sti sau vor vrea cu siguranta sa stie mai multe despre membrii UE.

Italienii trag chiulul la Parlamentul UE

Europarlamentarii italieni sunt campionii absentelor la sesiunile Legislativului european. Atat la sedintele plenare de la Strasbourg, cat si la cele din Bruxelles, participa doar jumatate dintre ei. Concluzia apartine cercetatorilor de la o universitate din Dublin, care au analizat sedintele Parlamentului European din perioada 1999-2003. Doar 56,2% dintre italieni au luat parte, in medie, la reuniuni, rezulta din studiul citat. Concluzia este cu atat mai alarmanta pentru autoritatile europene cu cat parlamentarii din peninsula sunt cei mai bine platiti. Cei mai constinciosi sunt alesii din Luxemburg, urmati de olandezi si de finlandezi.

Grupaj realizat de Irina Cristea
×
Subiecte în articol: externe