x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Interpretul în limbajul semnelor de la ceremonia lui Mandela, internat într-un spital de psihiatrie

Interpretul în limbajul semnelor de la ceremonia lui Mandela, internat într-un spital de psihiatrie

19 Dec 2013   •   10:45
Interpretul în limbajul semnelor de la ceremonia lui Mandela, internat într-un spital de psihiatrie

Interpretul în limbajul semnelor denunţat ca un "impostor" după ceremonia organizată în memoria lui Nelson Mandela, Thamsanqa Jantjie, care a spus că suferă de schizofrenie, a fost internat într-un spital de psihiatrie, a anunţat joi presa sud-africană - informează Mediafax.

Potrivit cotidianului The Star, soţia sa l-a condus miercuri la un spital de psihiatrie, unde a fost internat imediat.

"Aceste ultimele zile au fost dure. Noi l-am susţinut, pentru că probabil a făcut o depresie", a declarat ea, citată de ziar.

Thamsanqa Jantjie avea programată o şedinţă de evaluare la un spital psihiatric pe 10 decembrie, chiar în ziua ceremoniei organizate la Soweto. Însă a anulat-o, după ce i s-a propus să lucreze în ziua respectivă la ceremonia dedicată memoriei lui Mandela.

Pentru a-şi explica eşecul profesional, el a acuzat o criză de schizofrenie, afirmând că a "văzut îngeri căzând pe stadion" şi a "auzit voci".

Contactat luni de AFP, el a răspuns la telefon în mod incoerent şi agresiv.

Jantjie a provocat un scandal cu ecouri la nivel internaţional în cursul ceremioniei de săptămâna trecută, după ce comunitatea persoanelor cu deficienţe de auz din Africa de Sud şi-a dat seama că nu stăpânea absolut deloc limbajul semnelor şi că doar gesticula.

Presa a scris ulterior că Jantjie a fost acuzat, în trecut, pentru fapte de violenţă, un lucru care a provocat altă polemică, cu privire la securitatea ceremoniei, având în vedere că acesta a petrecut câteva ore alături de cei mai puternici oameni de lume, la tribuna oficială, printre care şi preşedintele american Barack Obama.

×
Subiecte în articol: funeralii nelson mandela