x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin două persoane au murit în urma ploilor torențiale și a inundațiilor din Slovenia

Cel puțin două persoane au murit în urma ploilor torențiale și a inundațiilor din Slovenia

de Redacția Jurnalul    |    06 Aug 2023   •   22:10
Cel puțin două persoane au murit în urma ploilor torențiale și a inundațiilor din Slovenia

Cel puțin două persoane au murit în urma ploilor torențiale și a inundațiilor catastrofale din Slovenia. Numeroase comunități au fost evacuate în ultimele două zile.

Cel puțin două persoane au murit în urma ploilor torențiale care au lovit vineri nordul și vestul Sloveniei, provocând inundații, întreruperea energiei electrice și blocarea traficului.

Doi bărbați din Olanda au murit, după ce ar fi fost loviți de fulgere, a anunțat agenția slovenă STA citată de Reuters. Guvernul olandez a confirmat decesele, dar nu și cauza.

O femeie în vârstă din Slovenia a murit și ea în timpul furtunii, dar autoritățile încă investighează cauzele.

Agenția de Mediu din Slovenia a emis o avertizare cod roșu de inundații. Meteorologii spun că ploile abundente se vor extinde către regiuni din Croația și Bosnia.

Salvatorii s-au străduit să ajungă în zonele inundate și au rugat populația să aducă bărci de cauciuc în locurile unde drumurile au fost închise.

„Nu am mai văzut astfel de inundații, nu au mai fost nu doar în ultimii 500 de ani, ci în ultimii 1.000 de ani", a declarat Roman Kocilija, șeful salvatorilor dintr-o regiune a țării.

Aproape toate drumurile regionale din nordul țării au fost închise, precum și unele linii de cale ferată. Zeci de mii de gospodării au rămas fără electricitate.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: slovenia victime inundatii