x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iohannis la Belgrad, intr-o ciorba agitata si fierbinte

Iohannis la Belgrad, intr-o ciorba agitata si fierbinte

de Dan Constantin    |    16 Iul 2015   •   11:25
Iohannis la Belgrad, intr-o ciorba agitata si fierbinte

Presedintele Klaus Iohannis se afla stazi la Belgrad, vizita oficiala desfasurandu-se intr-o atmosfera de mare agitatie politica si turbulente pentru Serbia.

In ultimile zile s-au aflat la Belgrad cancelarul Germaniei, Angela Merkel, Presedintele Parlamentului European, Schultz, responsabilul Departamentului de Stat pentru Eurasia, Victoria Nuland.

Atmosfera de tensiune nu a fost absorbita dupa atacarea cu pietre a premierului sarb la manifestarile pentru comemorarea masacrului de la Srebrenica, iar prioritatea politicienilor de la Belgrad o reprezinta negocierile pentru acceptarea statalitatii kosovo.

Problema refugiatilor din Kosovo in tranzit spre Ungaria este un altpunct complicat pe agendai sarbeasca.

In plus, intre Presedintele Nikolic (gazda lui Iohannis) si premierul Vukic au loc dese divergente care pleaca din viziunile politice diferite.

Presedintele Romaniei a anuntat la plecarea spre Belgrad ca va aborda problema minoritaii romanesti din Serbia in cadrul vizitei.

Iohannis nu a facut referiri la neintelegerile care au aparut in exploatarea nodului hidroenergetic de la Portile de Fier intre cele doua parti.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis belgrad vizita oficiala