x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Irak: Cel puţin 30 de morţi într-o serie de atentate la Bagdad

Irak: Cel puţin 30 de morţi într-o serie de atentate la Bagdad

de Agerpres    |    06 Aug 2014   •   23:17
Irak: Cel puţin 30 de morţi într-o serie de atentate la Bagdad

Cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 70 au fost rănite într-o serie de atentate comise miercuri la Bagdad, au informat surse din rândul poliţiei şi medicale, citate de AFP.

În nordul capitalei, în cartierul şiit Sadr City, două explozii simultane au provocat moartea a 16 persoane şi rănirea altor 34.

O altă maşină capcană a ucis opt persoane şi a rănit 21 în apropierea unei pieţe din cartierul Ur, la nord de Sadr City.

În estul capitalei, la Bagdad al-Jadida, cel puţin patru persoane au murit în explozia unei maşini capcană, în timp ce în sud, la Zafaraniya, două persoane au fost ucise de o bombă plasată într-un şanţ la marginea unui drum.

Insurgenţii sunniţi conduşi de jihadiştii Statului Islamic au lansat în iunie o ofensivă fulgerătoare care le-a permis să îşi instaureze controlul asupra unor vaste zone la nord de Bagdad.

Ei s-au oprit la câteva zeci de kilometri de capitală, dar continuă să îşi facă simţită prezenţa în Bagdad prin violenţe, mai ales în cartierele şiite, şi atentate care vizează atât forţele de ordine, cât şi civili. 

×
Subiecte în articol: atentat irak