x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul lovește Gaza și Libanul după atacurile asupra Iranului

Israelul lovește Gaza și Libanul după atacurile asupra Iranului

de Redacția Jurnalul    |    27 Oct 2024   •   14:40
Israelul lovește Gaza și Libanul după atacurile asupra Iranului
Sursa foto: Hepta/Israelienii se adună la locul festivalului Nova, locul unde Hamas a ucis acum un an sute de oameni

Israelul a bombardat duminică ținte ale Hezbollah și Hamas în Liban și Gaza, la o zi după ce loviturile sale asupra Iranului au stârnit temeri legate de începutul unui război mai amplu, relatează AFP.

Armata israeliană a declarat că a ucis 70 de luptători Hezbollah, a lovit 120 de ținte în sudul Libanului și a efectuat „lovituri de precizie” asupra fabricilor de arme și a depozitelor din bastionul din sudul Beirutului al grupului.

În Gaza, Israelul a declarat că a eliminat „40 de teroriști în cursul ultimei zile”. Corespondenții AFP și martorii din Gaza au confirmat că nordul teritoriului palestinian a fost lovit.

În urma atacurilor aeriene israeliene de sâmbătă, care au ucis cel puțin patru soldați, Iranul a declarat că are „datoria” de a răspunde, dar armata sa a declarat că acordă prioritate încetării focului în Gaza și Liban.

Premierul Benjamin Netanyahu a părut, de asemenea, să indice că Israelul a terminat de lovit Iranul, afirmând că atacul de sâmbătă a fost „precis și puternic, atingându-și toate obiectivele”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: iran Israel gaza