x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iran: Manifestanţii au atacat o a doua reşedinţă diplomatică şi "au confiscat documente de spionaj" (VIDEO)

Iran: Manifestanţii au atacat o a doua reşedinţă diplomatică şi "au confiscat documente de spionaj" (VIDEO)

de Marina Constantinoiu    |    29 Noi 2011   •   13:47
Iran: Manifestanţii au atacat o a doua reşedinţă diplomatică şi "au confiscat documente de spionaj" (VIDEO)

Manifestantii iranieni care au atacat marti Ambasada Marii Britanii la Teheran au atacat o a doua resedinta diplomatica, anunta agentia de presa iraniana Irna, preluata de France Presse.

Circa 200 de studenti, membri ai militei islamiste, au patruns intr-o a doua resedinta diplomatica britanica din nordul Teheranului, "confiscand documente confidentiale si de spionaj', dar "cetatenii straini sunt protejati', precizeaza agentia Irna, fara a oferi detalii.

Anterior, aceeasi agentie de presa anunta ca 300-400 de studenti de la diferite universitati din Teheran au atacat resedinta diplomatica britanica, scandand "sloganuri revolutionare'.

Foreign Office s-a declarat scandalizat de "patrunderea inacceptabila' a manifestantilor in ambasada sa la Teheran. "Suntem scandalizati. Acest lucru este inacceptabil si condamnam aceste acte', a declarat Ministerul Afacerilor Externe intr-un comunicat, denuntand atacarea ambasadei sale de catre un numar semnificativ de protestatari care "s-au dedat la acte de vandalism'.

Agentia France Presse anunta ca zeci de manifestanti au patruns in incinta ambasadei britanice, incercand sa inlocuiasca drapelul britanic cu cel iranian, manifestantii protestand fata de sanctiunile decise de Londra impotriva Iranului, din cauza programului sau nuclear controversat. Protestatarii au spart geamuri, aruncand cu pietre, si au incendiat drapele britanice si israeliene, potrivit unor imagini transmise de televiziunea de stat iraniana.

Agentia de presa Irna precizeaza ca politia, care a facut uz si de tunuri cu apa, incearca sa disperseze manifestantii de la ambasada britanica si ca la fata locului se afla numerosi corespondenti de presa straini, care relateaza ceea ce se petrece. Irna adauga ca protestatarii scandeaza "Allah, Atotputernicul!', "Jos cu Marea Britanie!', "Jos cu Israelul!', "Jos cu Statele Unite!'. Totodata, sursa citata adauga ca aproximativ 50 de studenti ar fi reusit sa patrunda in interiorul ambasadei.

×