x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranienii au pus mâna pe cel mai sofisticat avion de recunoaştere al americanilor (VIDEO)

Iranienii au pus mâna pe cel mai sofisticat avion de recunoaştere al americanilor (VIDEO)

de Cristian Ionescu    |    06 Dec 2011   •   12:35
Iranienii au pus mâna pe cel mai sofisticat avion de recunoaştere al americanilor (VIDEO)

Iranul s-ar putea afla in posesia uneia dintre cele mai sofisticate arme din lume, un avion spion super-secret, a carui tehnologie este aceeasi ca a dronelor folosite pentru a monitoriza campusul lui Osama ben Laden, in timpul raidului care au dus la uciderea acestuia, au declarat surse militare ale SUA pentru Fox News.

Avionul ar fi fost doborat de fortele iraniene, in timpul unei misiuni de recunoastere a fortelor americane, la granita dintre Iran si Afganistan, aparatul fiind recuperat aproape intact de iranieni.

Insa, problema este ca Iranienii sustin ca au capturat avionul RQ-170 Stealth Sentinel, dispozitiv zburator atat de avansat tehnologic, incat US Air Force nu a distribuit nici macar o fotografie a acestuia.

Mai mult, oficialii americani au refuzat sa confirme ca iranienii au doborat tocmai bijuteria tehnologica RQ-170 si sustin ca ar fi vorba despre un alt aparat de zbor, o drona de supraveghere, fara capabilitati de atac, dar la fel de sofisticat tehnologic, cu care au pierdut contactul deasupra granitei dintre Iran si Afganistan.

In plus, Pentagonul sustine ca Iranul nu a doborat avionul, pur si simplu s-a pierdut contactul cu drona, aceasta zburand pana a ramas fara combustibil, apoi a aterizat undeva de-a lungul granitei, asistata de tehnologia din dotare.

Intrebati despre pierderea dronei, expertii militari americani s-au declarat socati de veste, spunand ca iranienii vor duplica mai mult ca sigur tehnologia americana, intentionand probabil s-o vanda si Chinei sau Rusiei.

Watch the latest video at video.foxnews.com
×