x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul AVERTIZEAZĂ Israelul. Exerciții militare de amploare în Golf

Iranul AVERTIZEAZĂ Israelul. Exerciții militare de amploare în Golf

24 Dec 2021   •   18:55
Iranul AVERTIZEAZĂ Israelul. Exerciții militare de amploare în Golf

În această săptămână, Iranul a desfășurat exerciții militare în Golf cu scopul de a transmite un avertisment Israelului, pe fondul îngrijorărilor legate de posibilele planuri israeliene de a ataca centralele nucleare din Iran, scrie Reuters.

Simulările Gărzilor Revoluţionare, care au inclus tragerea rachetelor balistice şi de croazieră, s-au încheiat vineri.

“Aceste exerciţii au avut un mesaj foarte clar, un avertisment serios, real la ameninţările autorităţilor regimului sionist să se ferească de greşelile lor” a declarat şeful Gărzilor, generalul Hossein Salami, la televiziunea de stat.

“Le vom tăia mâinile dacă vor face o mişcare greşită. Distanţa dintre operaţiunile reale şi exerciţiile militare este doar o schimbare a unghiurilor de lansare a rachetelor” a adăugat Salami.

Şeful Statului Major al Forţelor Armate, generalul-maior Mohammad Bagheri, a declarat că 16 rachete balistice de diferite clase au fost lansate simultan şi au distrus ţinte predeterminate. Iranul spune că rachetele sale balistice au o rază de acţiune de 2.000 de kilometri şi sunt capabile să lovească bazele din Israel sau ale Statelor Unite din regiune.

Israelul, care se opune eforturilor puterilor mondiale de a renegocia acordul nuclear de la Teheran din 2015, a ameninţat de mult timp cu acţiuni militare dacă diplomaţia eşuează. Iranul spune că ambiţiile sale nucleare sunt paşnice. Se crede că Israelul este singura ţară din Orientul Mijlociu cu arsenal nuclear.

 

×
Subiecte în articol: iran Israel