x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tripoli: Islamiştii au preluat controlul Ambasadei SUA, cel mai mult le-a plăcut piscina (VIDEO)

Tripoli: Islamiştii au preluat controlul Ambasadei SUA, cel mai mult le-a plăcut piscina (VIDEO)

31 Aug 2014   •   19:54
Tripoli: Islamiştii au preluat controlul Ambasadei SUA, cel mai mult le-a plăcut piscina (VIDEO)

Miliţieni din coaliţia ''Fajr Libya'', din care fac parte şi islamişti, au preluat controlul Ambasadei americane din sudul capitalei libiene Tripoli, de unde Washingtonul şi-a evacuat la sfârşitul lui iulie întregul personal diplomatic, relatează duminică AFP.

Miliţienii afirmă c-au intrat în complexul de mai multe vile pentru a securiza locurile şi pentru a împiedica jafurile. ''Misiunile diplomatice au fost invitate să revină la Tripoli şi, în aşteptarea lor, suntem aici pentru a securiza locurile'', a declarat un membru al acestei miliţii sub rezerva anonimatului.

Corespondentul AFP a constatat existenţa unor mici pagube la faţa locului, cu excepţia urmelor de obuz pe zidul de incintă acoperit cu sârbă ghimpată.

Statele Unite şi-au evacuat la sfârşitul lui iulie întregul personal diplomatic din ambasada lor din Libia, care a fost din 13 iulie prinsă între luptele violente dintre miliţiile rivale pe ruta ce duce spre aeroportul Tripoli.



×