x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israel a lansat rachete în Siria. Cinci persoane au murit

Israel a lansat rachete în Siria. Cinci persoane au murit

14 Mai 2022   •   11:00
Israel a lansat rachete în Siria. Cinci persoane au murit
Sursa foto: Hepta

Rachetele israeliene au vizat centrul Siriei, ucigând cinci persoane, inclusiv un civil, şi au declanşat incendii în terenurile agricole din zonă, a informat presa de stat siriană.

Agenţia oficială de ştiri SANA a anunțat că rachetele au fost lansate în oraşul Masyaf din zona rurală Hama, adăugând că mai multe dintre ele au fost doborâte de apărarea aeriană siriană. Un oficial militar a spus că cinci persoane au fost ucise, inclusiv un civil, iar şapte au fost rănite.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie, un monitor al războiului sirian, a declarat că avioanele israeliene au tras cel puţin opt rachete care au lovit depozite de arme şi locuri aparţinând miliţiilor iraniene din zona Masyaf, ceea ce a dus la mai multe incendii. Au fost văzute ambulanţe îndreptându-se în zonă, a adăugat acesta.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea armatei israeliene cu privire la atac, despre care observatorul a spus că este al 12-lea atac israelian asupra teritoriului sirian de la începutul anului. Observatorul are o reţea de activişti pe teren în Siria.

Israelul a organizat sute de lovituri asupra ţintelor din Siria de-a lungul anilor, dar rareori recunoaşte sau discută astfel de operaţiuni. Vizează baze ale miliţiilor aliate Iranului - cum ar fi gruparea militantă Hezbollah din Liban, care are luptători dislocaţi în Siria şi luptă de partea forţelor guvernamentale ale preşedintelui sirian Bashar al-Assad - şi transporturi de arme despre care se crede că sunt destinate miliţiilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Israel