x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israel: Guvernul legalizează o colonie în Cisiordania înainte de alegerile legislative

Israel: Guvernul legalizează o colonie în Cisiordania înainte de alegerile legislative

15 Sep 2019   •   21:00
Israel: Guvernul legalizează o colonie în Cisiordania înainte de alegerile legislative

Guvernul israelian a dat undă verde pentru legalizarea unei colonii în Cisiordania, cu două zile înaintea alegerilor parlamentare, cruciale pentru viitorul politic al premierului Benjamin Netanyahu. Executivul a acceptat să ''transforme colonia ilegală Mevoot Yericho din Valea Iordanului, într-o colonie oficială'', a anunţat biroul prim-ministrului.
Colonia Mevoot Yericho este situată în apropiere de Ierihon, principalul oraş arab din Valea Iordanului, situat la nord de Marea Moartă.

În cursa electorală se confruntă partidul Likud, al premierului Benjamin Netanyahu, şi partidul Kahol Lavan (Albastru şi Alb), al fostului şef de stat major israelian Benny Gantz.

Netanyahu a promis săptămâna trecută să anexeze toate coloniile evreieşti din Valea Iordaniei, un reper strategic care reprezintă aproximativ 30% din Cisiordania ocupată, în cazul în care câştigă alegerile.
Anunțul a fost puternic criticat de oficiali palestinieni, care îl consideră o ucidere a procesului de pace, şi de către o parte a clasei politice israeliene, favorabilă anexării, dar care consideră că decizia are legătură cu alegerile legislative.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Israel cisiordania