x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelienii care se opun revizuirii sistemului judiciar, protest pe principala autostradă din țară

Israelienii care se opun revizuirii sistemului judiciar, protest pe principala autostradă din țară

de Redacția Jurnalul    |    20 Iul 2023   •   20:00
Israelienii care se opun revizuirii sistemului judiciar, protest pe principala autostradă din țară

Sute de israelieni care se opun planurilor de revizuire a sistemului judiciar ale guvernului merg, joi, sub un soare torid de vară, pe principala autostradă spre Ierusalim, în speranța că vor obține sprijin înaintea votului pentru reformă de săptămâna viitoare, potrivit Reuters.

Protestatarii, mulți dintre ei purtând steaguri naționale și scandând „Democrație!”, au pornit sâmbătă din Tel Aviv pentru o plimbare de 66 km de-a lungul Autostrăzii 1 cu trei benzi, oprindu-se pentru a campa peste noapte în parcuri sau ferme din apropiere.

Ei plănuiesc să ajungă la Ierusalim și să se adune în fața parlamentului, în momentul în care acesta începe să ratifice un proiect de lege care ar limita puterile Curții Supreme de a anula decizii ale executivului. Acest lucru este văzut de critici ca fiind o limitare a independenței judiciare.

„Vom simboliza faptul că vrem să reunim poporul și să ne asigurăm că țara sau statul nu va cădea”, a declarat liderul protestului, Shikma Bressler, pentru Reuters.

Coaliția naționalist-religioasă a premierului Benjamin Netanyahu susține că revizuirea este necesară. Cu toate acestea, sondajele de opinie sugerează că există îndoieli generalizate în rândul israelienilor, deoarece reformele planificate au afectat economia și au îngrijorat Washingtonul.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Israel