x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul a lansat lovituri aeriene asupra Siriei

Israelul a lansat lovituri aeriene asupra Siriei

05 Sep 2018   •   07:40
Israelul a lansat lovituri aeriene asupra Siriei

Avioane israeliene au atacat marţi poziţii militare din Siria, iar apărarea antiaeriană siriană a reuşit să doboare câteva rachete, informează agenţia oficială de presă SANA. Televiziunea de stat siriană afirmă că au fost doborâte cinci rachete. 

 

O sursă militară siriană a declarat agenţiei citate că ţintele se aflau în provinciile Tartous şi Hama. SANA precizează că avioanele israeliene s-au apropiat la mică înălţime, de la vest de capitala libaneză, Beirut. 

Organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a confirmat că s-au auzit mai multe explozii în două localităţi din apropierea oraşului Hama şi lângă Tartous, cel mai mare oraş din provincia cu acelaşi nume, situat pe coasta Mediteranei. Jurnaliştii Reuters din Beirut au auzit zgomotul puternic produs de avioane cu puţin timp înainte de difuzarea ştirilor despre atacurile din Siria. 

O purtătoare de cuvânt a forţelor armate israeliene a refuzat să comenteze operaţiunile de marţi. Un oficial militar din Israel a confirmat însă, sub rezerva anonimatului, că în ultimul an şi jumătate ţara sa a efectuat 202 atacuri asupra Siriei şi că majoritatea obiectivelor aparţineau Gardienilor Revoluţiei, unităţi iraniene de elită. Potrivit acestei surse, asupra ţintelor din Siria au fost lansate aproximativ 800 de rachete şi bombe. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Israel atacuri aeriene rachete siria