x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul are o nouă strategie împotriva COVID

Israelul are o nouă strategie împotriva COVID

25 Ian 2022   •   21:00
 Israelul are o nouă strategie împotriva COVID

Noua strategie a Israelului împotriva COVID: a patra doză de vaccin pentru cei peste 18 ani și eliminarea certificatului verde.

Israelul a fost „laboratorul" mondial în lupta împotriva virusului încă de la începutul pandemiei, precum și principala sursă de date științifice privind vaccinarea și a anticipat adesea strategiile globale împotriva SARS-CoV-2. Acum, Ministerul israelian al Sănătății vizează o a patra doză pentru persoanele de peste 18 ani, pentru a elimina restricțiile anti-COVID, scrie La Stampa.

„Varianta Omicron necesită un nou mod de gândire și abordare, deoarece se întrevede o tendință globală de infectare în masă. Vreau să fiu optimist și să folosesc cuvintele experților noștri care cred că infecția, în mare parte fără simptome grave, este începutul sfârșitului epidemiei", a declarat Dror Eydar, ambasadorul Israelului în Italia, la postul de radio New Sound Level fm90.

„Pot să vă încurajez spunându-vă că în Israel, în ciuda infecțiilor în masă, astăzi părinții și elevii nu mai suferă din cauza restricțiilor stricte, de fapt se ia în considerare posibilitatea de a elimina certificatul verde, iar astăzi echipa care gestionează pandemia recomandă să se permită o a patra doză de vaccin împotriva COVID pentru cei care au împlinit 18 ani, cu condiția să fi trecut 5 luni de la data vindecării sau de la a treia vaccinare", declară acesta.

Rezultatele celei de-a patra doze arată că protecția împotriva infecției se dublează, în comparație cu persoanele vaccinate cu trei doze și crește de 3 până la 5 ori în fața formelor grave ale bolii: „cel mai bun sfat pe care vi-l pot da, pe baza experienței noastre, este: mergeți să vă vaccinați și aveți răbdare și încredere", a adăugat ambasadorul israelian.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Israel strategie COVID