x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul intră în EPOCA BERLUSCONI prin procesul lui Netanyahu

Israelul intră în EPOCA BERLUSCONI prin procesul lui Netanyahu

de Dan Constantin    |    24 Mai 2020   •   15:25
Israelul intră în EPOCA BERLUSCONI prin procesul lui Netanyahu

Duminică, 24 mai, este programată în instanța din Ierusalim ,prima ședință în care este judecat Beniamin Netanyahu, premierul în funcție al Israelului. Procesul marchează o premieră pentru justiția israeliană care judecă pe ocupantul celei mai înalte funcții politice aflat în exercițiul mandatului. Netanyahu este trimis în judecată pentru trei acuzații penale-mită, fraudă, abuz de încredere.Situația este asemănătoare cu a premierului italian Silvio Berlusconi, judecat și el în timpul mandatului.Procesul care începe astăzi ar putea să dureze de la 1 la 3 ani, potrivit aprecierii publicației Times of Israel.

Netanyahu domină viața politică a Israelului de aproape 25 de ani.În 1996, în 29 mai, a câștigat alegerile în fața lui Shimon Peres , devenind , la 46 de ani cel mai tânăr premier. Apoi l-a depășit anul trecut pe cel mai longeviv premier, Ben Gurion, fiind în funcție mai mult de 5000 de zile.

 Netanyahu începe al cincilea mandat de premier, dar, în ziua când noul guvern de uniune națională „intră în pâine”, primul ministru începe un proces la finalul căruia poate deveni erou sau pușcăriaș. În 21 octombrie, Netanyahu împlinește 71 de ani.

  •  

×
Subiecte în articol: benjamin netanyahu