x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul nu va participa la summitul NATO de la Chicago. Alianţa neagă implicarea Turciei în această decizie

Israelul nu va participa la summitul NATO de la Chicago. Alianţa neagă implicarea Turciei în această decizie

11 Mai 2012   •   13:03
Israelul nu va participa la summitul NATO de la Chicago. Alianţa neagă implicarea Turciei în această decizie

NATO a anuntat ca Israelul nu va fi invitat la summitul ce va avea loc in perioada 20-21 mai, la Chicago. Oficialii Aliantei nord-atlantice au negat faptul ca Turcia ar fi blocat participarea statului israelian la summit, anunta Associated Press.

Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO, a declarat, astazi, ca Israelul nu participa la acest summit din cauza faptului ca nu ia parte la misiunile militare principale ale Aliantei.

Controversele legate de blocarea de catre Turcia a participarii Israelului la summitul NATO au inceput odata cu declaratiile unor oficiali turci potrivit carora Israel nu si-a prezentat scuzele pentru moartea unor cetateni turci in 2010, in cadrul unui atac israelian impotriva unei flotile care avea ca destinatie Fasia Gaza.

"Nu ne-am dat acordul cu privire la acest subiect", a declarat un responsabil turc aflat sub anonimat, amintind ca "NATO este o alianta din care Israelul nu face parte". "Nu credem ca Israelul ar trebui sa ia parte la un astfel de forum", a adaugat oficialul.

×