x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul NU va putea expulza refugiații ucraineni

Israelul NU va putea expulza refugiații ucraineni

16 Mar 2022   •   11:50
Israelul NU va putea expulza refugiații ucraineni

Israelul nu poate expulza refugiații ucraineni și nici nu le poate cere îndeplinirea unor condiții pentru intrarea în țară, a decis un tribunal din această țară, scrie AFP.

Ministerul israelian de Interne nu a impus inițial nicio regulă pentru aceștia dar ulterior a fost supus unor presiuni venite din partea opiniei publice dar și din interiorul executivului. 

Ayelet Shaked, membră a partidului Yamina, de dreapta, și ministru de Interne, a anunțat că nu va stabili o cotă de refugiați care au rude în Israel. Cu toate acestea, sunt sute de refugiați în pericol de expulzare. 

Prin urmare, tribunalul districtual din Tel Aviv a fost sesizat de către o refugiată ucraineană. 

"Chiar dacă există temerea că ea s-ar putea stabili în Israel, având în vedere ororile războiului şi încercările prin care a trecut reclamanta, ca şi alţii aflaţi în aceeaşi situaţie, până la sosirea în Israel, nu este cazul să fie expulzată acum. În ceea ce priveşte organizarea în prealabil a cererii de primire în Israel, această cerinţă pentru cei care fug din zonele din Ucraina unde au loc lupte nu este rezonabilă", a decis instanța. 

În Israel au ajuns, până acum peste 9.100 de ucraineni, potrivit datelor Ministerului Imigrației din această țară. Dintre aceștia, aproximativ 5.600 nu au dreptul de a rămâne pentru că legea prevede că au drept să imigreze doar evreii, copii și nepoții acestora din alte state. 

 

×
Subiecte în articol: refugiati ucraineni Israel