x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul suspendă vizele de muncă şi şedere pentru jurnaliştii suedezi!

Israelul suspendă vizele de muncă şi şedere pentru jurnaliştii suedezi!

23 Aug 2009   •   00:00

Ministrul israelian de interne, Eli Ishai, a dat dispoziţii de îngheţare a acordării de vize de şedere şi de muncă tuturor jurnaliştilor suedezi din Israel, relatează postul de radio Vocea Israelului. Până ce vor fi terminate verificările privind cererile de vize ale jurnaliştilor suedezi, aceştia nu vor putea să-şi desfăşoare activitatea în Israel.



În prealabil, directorul biroului de presă al guvernului israelian, Danny Seaman a declarat că procedura de verificare a cererii de acreditare a doi jurnalişti suedezi de la cotidianul Aftenbladet care a publicat acuzaţii cu caracter antisemit cu privire la presupusul trafic cu organe prelevate de la palestinieni practicat de militarii israelieni va dura cel puţin 3 luni, cât prevede termenul legal.

Ministrul israelian al afacerilor sociale, Yitzhak Herzog, a afirma la rândul său că afacerea acuzaţiilor vehiculate de jurnalul Aftenbladet trebuie să fie deferită tribunalelor. "Acuzaţiile publicate de Aftenbladet fac parte dintr-o campanie coordonată palestiniano-arabă împotriva Israelului", a declarat ministrul Yitzhak Herzog.

×
Subiecte în articol: externe