x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul urmează să aprobe construcţia de case palestiniene şi israeliene, în Cisiordania

Israelul urmează să aprobe construcţia de case palestiniene şi israeliene, în Cisiordania

12 Aug 2021   •   09:40
Israelul urmează să aprobe construcţia de case palestiniene şi israeliene, în Cisiordania

Guvernul Israelului intenţionează să aprobe noi proiecte pentru construcţia de case în zone palestiniene din Cisiordania, dar şi în colonii evreieşti, informează site-ul Ynetnews.com şi cotidianul The Times of Israel.

Surse guvernamentale israeliene au declarat că ministrul Apărării, Benjamin Gantz, a aprobat construcţia a 1.000 de case palestiniene în Zona C a Cisiordaniei, aflată în totalitate sub control israelian. Ar fi prima dată în ultimii ani când Israelul aprobă construcţii de case palestiniene în această zonă.

Însă Guvernul Naftali Bennett intenţionează să aprobe şi construcţii de case în colonii evreieşti din Cisiordania, afirmă surse citate de postul public Kan. Comisia pentru Planificare a Administraţiei Civile din Israel ar urma să autorizeze construcţia a 2.200 de locuinţe în colonii din Cisiordania.

Ar fi prima dată când Israelul aprobă extinderea coloniilor evreieşti de la începerea mandatului premierului Naftali Bennett şi de la instalarea Administraţiei Joseph Biden în SUA.

Autoritatea Palestiniană contestă vehement activităţile israeliene de colonizare în Cisiordania. De asemenea, Uniunea Europeană şi Naţiunile Unite critică activităţile israeliene de colonizare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cisiordania