x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Istanbul și Atena BLOCATE de ninsorile abundente

Istanbul și Atena BLOCATE de ninsorile abundente

25 Ian 2022   •   12:33
Istanbul și Atena BLOCATE de ninsorile abundente

Ninsorile abundente au provocat suspendarea zborurilor de pe Aeroportul din Istanbul până astăzi după-amiază. Totodată, mii de şoferi au rămas blocaţi pe o autostradă de lângă Atena. Echipaje de salvare şi ale armatei elene au intervenit, scrie Reuters. 

Turcia

Compania naţională Turkish Airlines şi societatea privată Pegasus au raportat întreruperi ale traficului aerian pe aeroportul Sabiha Gokcen, din estul Istanbulului. 

Guvernatorul orașului, Ali Yerlikaya, a interzis vehiculelor private pe drumurile publice.
Mai mulţi şoferi și-au petreacut noaptea de luni spre marţi în autovehiculele lor. Mai multe ONG-uri au distribuit hrană şi apă persoanelor rămase blocate.

Grecia

Echipajele de salvare și armata elenă au acționat noaptea trecută pentru evacuarea a mii de persoane rămase blocate în maşini pe o autostradă de lângă Atena din cauza ninsorilor şi a viscolului.

Circa 3.500 de persoane au fost evacuate, alţi conducători auto şi-au părăsit vehiculele şi au mers pe jos. 1.200 de maşini sunt blocate pe Attiki Odos, principala şosea de centură a Atenei, a precizat

"Am avut o noapte foarte dificilă şi eforturi de evacuare supraomeneşti au loc la această oră pe autostrada Attiki Odos. Ne aflăm încă într-o fază foarte dificilă a operaţiunii, iar prognozele arată că vom continua să ne confruntăm cu mari dificultăţi pentru încă o bună perioadă de timp", a spus purtătorul de cuvânt al executivului grec, Giannis Oikonomou.

Soldaţii au distribuit alimente, apă potabilă şi pături şoferilor blocaţi în zăpadă, unii rămânând peste 10 ore în vehiculele lor.
Mai multe zone din Atena au fost afectate de întreruperi ale alimentării cu electricitate.
15 călători au fost răniţi când o locomotivă a încercat să tragă un tren în care se aflau 200 de pasageri şi care a rămas blocat în urma ninsorilor abundente din centrul Greciei.

Furtuna de zăpadă se numește Elpida.

 

×
Subiecte în articol: ninsori istanbul atena