x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia a redeschis magazinele, restaurantele și frizeriile, însă previziunile economice sunt sumbre

Italia a redeschis magazinele, restaurantele și frizeriile, însă previziunile economice sunt sumbre

18 Mai 2020   •   15:32
Italia a redeschis magazinele, restaurantele și frizeriile, însă previziunile economice sunt sumbre

Magazinele, frizeriile şi restaurantele s-au redeschis în Italia, în a doua etapă de relaxare a restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters. Călătoriile sunt permise în interiorul fiecărei regiuni.

Deși guvernul italian va redeschide graniţele cu Europa pe 3 iunie şi va permite deplasările libere între regiuni, se estimează că fluxul de turiști va fi scăzut.

Ministerul Finanţelor prognozează că economia se va contracta cu minimum 8% din PIB în 2020, ceea ce înseamnă cea mai profundă recesiune din epoca postbelică, motiv pentru care premierul Giuseppe Conte a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că îşi asumă un 'risc calculat' prin relaxarea restricţiilor.

Primele măsuri de relaxare au fost luate din 4 mai, când s-au redeschis parcurile și fabricile. 

Bisericile au reluat slujbele religioase cu credincioși, după ce episcopii catolici au pus presiune pe autorități să redeschidă lăcașurile de cult. 

Distanța între mesele din restaurante este de 2 metri.

Micii întreprinzători sunt îngrijorați deoarece consideră că redeschiderea afacerilor nu le va rezolva problemele, mai ales că frica oamenilor de coronavirus persistă. 

Cu toate că traficul a crescut în marile orașe, oamenii nu și-au reluat încă vechile obiceiuri.

Italia este a treia cea mai afectată țară din lume din cauza infecției cu COVID-19, având aproape 32.000 de persoane decedate.

×
Subiecte în articol: italia relaxare restrictii