x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia: Doi sud-coreeni, aflaţi în luna de miere, salvaţi de la bordul navei naufragiate

Italia: Doi sud-coreeni, aflaţi în luna de miere, salvaţi de la bordul navei naufragiate

de Marina Constantinoiu    |    15 Ian 2012   •   08:25

Echipele de salvare italiene au gasit si salvat doua persoane de origine asiatica la bordul navei de croaziera Costa Concordia, naufragiata in noaptea de vineri spre sambata dupa ce a lovit o stanca in apropierea insulei Giglio, transmite AFP.

Cei doi turisti erau din Coreea de Sud si se aflau in voiaj de nunta. O calatorie pe care nu o vor uita niciodata, cu siguranta, adauga postul francez de televiziune BFM TV.

In prezent, nava este inclinata intr-un unghi de 80 de grade si se afla pe jumatate sub apa. Bilantul actualizat al naufragiului este de 3 morti, 42 de raniti (dintre care doi in stare grava) si 50-60 de disparuti. Nava transporta 4.229 de persoane intr-o croaziera pe Marea Mediterana.
Comandantul navei sustine ca stanca de care nava s-a lovit nu era marcata pe hartile de navigatie. El a fost arestat impreuna cu adjuncul sau, fiind acuzati de omucidere si abandonarea vasului care naviga foarte aproape de mal.
Costa Concordia era considerata drept un adevarat “templu de divertisment'' avand 58 de suite cu balcon, cinci restaurante, 13 baruri, cinci jacuzzi si patru piscine.
In momentul naufragiului pasagerii luau cina, dar erau si unii care dormeau. Mai multi dintre ei au relatat despre “scena apocaliptice' si de “panica', numeroase busculade producandu-se atunci cand fiecare a cautat sa urce cat mai repede in barcile de salvare.

×