x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia: Două trenuri s-au ciocnit, 50 de persoane rănite

Italia: Două trenuri s-au ciocnit, 50 de persoane rănite

20 Apr 2010   •   00:00

Un tren în mişcare a lovit din spate un al doilea, care oprise pe şine din cauza unor probleme la sistemul de închidere a uşilor. Circa 50 de persoane au fost rănite

Două trenuri de pasageri care circulau pe ruta Roma-Civita, respectiv Castellana-Viterbo s-au ciocnit cu puţin înainte de ora locală 7.00 (8.00 ora României), la La Celsa, la nord de capitala italiană, relatează La Repubblica.

Potrivit primelor informaţii, unul dintre trenuri era oprit, din cauza unor probleme la sistemul de închidere a uşilor, când a fost lovit în plin de un altul, care l-a ajuns din urmă.

Circa 50 de persoane sunt rănite şi au fost transportate la spital, dar niciuna nu este în stare gravă.

La faţa locului au ajuns cinci echipaje de pompieri, carabinieri şi Protecţia Civilă.

Ultimul vagon al trenului staţionat a fost avariat şi a ieşit de pe şine, în timp ce primul vagon al trenului care era în mişcare este lovit uşor, ceea ce demonstrează că viteza cu care se mişca era mică.

"A fost o tragedie evitată", au spus unele rude ale victimelor. "Logodnica mea era în trenul lovit. Era oprit în staţie pentru că avea o problemă la uşi şi, deodată, a auzit o lovitură puternică (...). Dar cum este posibil ca în 2010 să nu fie un sistem care să semnaleze când un tren este oprit pe şine?", a spus un martor.

Circulaţia trenurilor a fost întreruptă între Montebello şi Piazzale Flaminio şi au fost trimise 12 autobuze pentru a prelua fluxul de pasageri.

Realitatea.

×
Subiecte în articol: externe