x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia: Record de turiști în această vară

Italia: Record de turiști în această vară

11 Sep 2017   •   18:05
Italia: Record de turiști în această vară

Aproape 50 de milioane de turişti au vizitat Italia în această vară, numărul vizitatorilor urmând să crească şi în lunile următoare, transmite site-ul thelocal.it.

În iunie, iulie şi august, 48,3 milioane de persoane şi-au petrecut noaptea într-un hotel italian, arată datele prezentate luni de Asociaţia Hotelierilor din Italia şi Ministerul Culturii, un avans de 2% comparativ cu perioada similară din 2016.

În staţiunile de la malul mării, numărul vizitatorilor a urcat cu 16% în această vară, în timp ce în muzee au fost cu 12,5% mai mulţi turişti.

Avansul nu a fost determinat doar de turiştii străini, 34 de milioane de italieni petrecându-şi vacanţa de vară în ţara lor, în creştere cu 3,2% faţă de 2016.

"Datele privind numărul vizitatorilor sunt extraordinare. Creşterea industriei turismului stimulează întreaga economie", a afirmat pe Twitter ministrul Culturii, Dario Franceschini.

Acesta a previzionat că 2017 va fi un an record pentru turism, datorită majorării numărului de vizitatori în această toamnă, în special din China, Spania şi SUA. AGERPRES

×