x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia: Reţea de trafic de cocaină, într-o mânăstire

Italia: Reţea de trafic de cocaină, într-o mânăstire

12 Mai 2010   •   00:00

Autorităţile italiene au destructurat o reţea de traficanţi de cocaină care opera dintr-o mânăstire, cu complicitatea unui agent de pază, arestând 33 de presupuşi traficanţi calabrezi şi columbieni, anunţă un agent al carabinierilor din Piacenza (nord), citat de AFP.

Printre suspecţii arestaţi sau daţi în urmărire se numără zeci de columbieni, afirmă colonelul Edoardo Cappellano. Cel puţin alţi 80 de suspecţi sunt anchetaţi.

Călugăriţele din mânăstire nu aveau cunoştinţă despre traficul de droguri. Unul dintre agenţii de pază, un columbian, permitea intrarea complicilor sub pretextul pelerinajelor, explică oficialul italian.

Destructurarea reţelei s-a concretizat după o anchetă care a durat trei ani, fiind confiscate 40 de kilograme de droguri.

Potrivit comunicatului carabinierilor, operaţiunea este o lovitură puternică dată traficanţilor de stupefiante din provinciile Piacenza, Milano, Parma, Bergamo, Brescia, Lecco, Lodi, Varese şi La Spezia.

Drogurile erau aduse din Colombia şi tranzitau Mexic, Peru, Ecuador, Republica Dominicană, Spania, Olanda, Elveţia, ajungând în Italia.

×
Subiecte în articol: externe