x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italienii au demolat încă o tabără de ţigani

Italienii au demolat încă o tabără de ţigani

31 Mar 2009   •   00:00

Forţele de ordine şi angajaţii serviciilor primăriei din Milano au demolat în această dimineaţă barăcile taberei ilegale din pasajul Bacula, aflat la periferia oraşului. În barăci au fost găsiţi circa 70 de ţigani, a anunţat viceprimarul capitalei Lombardiei, Riccardo de Corato, citat de Agerpres.



Acesta a precizat că numai o familie dintre cele 70 de persoane care locuiau în tabără a cerut să fie găzduită în taberele autorizate construite de Primărie, iar în zonă vor fi efectuate în următoarea lună mai multe lucrări de evacuare, precum şi de patrulare a terenului respectiv, pentru a se preveni revenirea romilor. Alţi câţiva romi care locuiau în barăcile improvizate de la Bacula urmează să fie găzduiţi următoarele zile în adăposturile Casei Carităţii. În tabăra respectivă ar fi locuit în total, potrivit viceprimarului De Corato, circa 140 de persoane.

"Prin îndepărtarea acestei tabere de barăci ilegale, una dintre ultimele mari aşezări abuzive, am pus capăt unei grave situaţii de degradare şi pericol social", a spus De Corato, precizând că la operaţiune au participat 60 de agenţi ai Poliţiei Municipale, plus două contingente ale Poliţiei Statului şi carabinierilor. Următoarea mare tabără ilegală de la periferia oraşului care urmează a fi demolată este cea de la Marchiondi. În ultimii doi ani, autorităţile din Milano au mai efectuat alte şapte demolări similare în tabere ilegale ocupate de sute de romi nomazi şi seminomazi, precizează La Repubblica. Ultima demolare a avut loc în urmă cu două săptămâni pe un spaţiu intravilan de lângă Via Matteoti, de unde au fost îndepărtaţi circa 30 de romi.

Ministrul de Interne Roberto Maroni a precizat la sfârşitul acestei săptămâni că guvernul a alocat recent 10 milioane de euro prefecturii provinciei Milano pentru demolarea taberelor ilegale de romi şi mutarea locuitorilor acestora în noile tabere autorizate, conectate în mod legal la apă curentă şi energie electrică şi în care sunt oferite şi alte servicii de integrare socială.

×
Subiecte în articol: externe