x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iulia Skripal nu își dorește ajutor din partea ambasadei Rusiei la Londra

Iulia Skripal nu își dorește ajutor din partea ambasadei Rusiei la Londra

12 Apr 2018   •   15:55
Iulia Skripal nu își dorește ajutor din partea ambasadei Rusiei la Londra
Sursa foto: Facebook

Iulia Skripal, care a fost otrăvită luna trecută împreună cu tatăl ei în Marea Britanie, a declarat că nu își dorește ajutor din partea ambasadei Rusiei la Londra, potrivit unei declarații lansate prin intermediul Poliției Metropolitane, scrie The Guardian.

În declarația publicată miercuri, aceasta a afirmat că tatăl ei se află în continuare în stare gravă, iar ea încă suferă din cauza efectelor agentului neurotoxic cu care au fost otrăviți. De asemenea, aceasta s-a adresat verișoarei sale Viktoria, pe care a rugat-o să nu o contacteze și să nu o viziteze în Marea Britanie.

Skripal a confirmat că este în siguranță. În plus, aceasta a spus că va oferi interviuri, însă a rugat presa să aibă răbdare să se recupereze. Declarația vine la două zile după ce a fost externată din spitalul din Salisbury.

„Mi-am lăsat tatăl în grija lor, în condițiile în care se află în continuare în stare gravă. De asemenea, încă sufăr ca urmare a efectelor agentului neurotoxic folosit împotriva noastră. M-am trezit într-o viață complet diferită față de cea obișnuită pe care o aveam în urmă cu doar o lună. (...) Am alături de mine ofițeri special antrenați, care mă ajută să am grijă de mine și care îmi explică tot ce se petrece în anchetă. Pot să-mi contactez prietenii și familia și mi s-a adus la cunoștință faptul că unele dintre contactele mele de la ambasada Rusiei îmi vor oferi asistență cu drag prin orice modalitate pot. În acest moment, nu îmi doresc să apelez la serviciile lor, dar dacă mă răzgândesc, știu că pot să-i contactez”, se arată în declarația Iuliei Skripal.

„Cel mai important este faptul că sunt în siguranță și mă simt mai bine pe măsură ce trece timpul, dar nu sunt încă suficient de puternică pentru a da un interviu complet presei, așa cum îmi doresc să pot într-o zi. Până atunci, vreau să subliniez că nimeni nu vorbește pentru mine, nici pentru tatăl meu, ci doar noi. Îi mulțumesc verișoarei mele Viktoria pentru îngrijorare, dar îi cer să nu mă viziteze sau să mă contacteze pentru moment. Opiniile și afirmațiile ei nu sunt ale mele și nu sunt ale tatălui meu.”

×