x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iulia Timoşenko a intrat în greva foamei, pe termen nelimitat

Iulia Timoşenko a intrat în greva foamei, pe termen nelimitat

de Mediafax    |    24 Apr 2012   •   11:55
Iulia Timoşenko a intrat în greva foamei, pe termen nelimitat

Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko a anuntat ca a inceput o greva a foamei in inchisoare, pentru a protesta fata de "represiunea politica" din aceasta tara, a declarat avocatul sau Serghei Vlasenko, citat de agentia Interfax.

"Ea a inceput o greva a foamei vineri, 20 aprilie", a declarat Vlasenko, la iesirea din inchisoarea Harkiv, unde opozanta ispaseste o pedeapsa de sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere.

"Este o greva a foamei pe termen nelimitat, ea cere incetarea represiunilor politice din tara", a continuat avocatul.

Incarcerata din august, Timosenko, in varsta de 51 de ani, a fost condamnata in octombrie la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere.

Ea este judecata din 19 aprilie pentru deturnare de fonduri publice si frauda fiscala in 1997-1998 cand conducea grupul Sisteme energetice unite din Ucraina (SEUU), infractiuni pasibile cu 12 ani de inchisoare.

Opozanta, care a pierdut alegerile prezidentiale in 2010, denunta aceste urmariri drept o razbunare personala a presedintelui Viktor Ianukovici, care incearca sa o indeparteze de pe scena politica.

Cazul Timosenko a fost criticat in mod deschis de Uniunea Europeana si Statele Unite care vad in acesta motive politice.

×