x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iuscenko a fost otravit

Iuscenko a fost otravit

08 Dec 2004   •   00:00

DESFIGURAT - Medicul care l-a tratat pe candidatul Opozitiei confirma

Starea de desfigurare a lui Viktor Iuscenko, candidatul Opozitiei la prezidentialele din Ucraina, a dat mare bataie de cap echipei de specialisti austrieci, englezi, americani si francezi, care au investigat cazul.
TRANSFORMARE. In doar cateva luni, figura lui Iuscenko a suferit schimbari majore
La inceputul lunii septembrie, dupa ce starea de sanatate a lui Iuscenko a suferit grave schimbari, ucraineanul a fost examinat de medicii straini. El a acuzat leziuni cutanate ale fetei si ale pieptului, ficatul, pancreasul si intestinele marite si dureri abdominale acute.

VICTIMA SAU VICTIMIZAT? Doctorul Nikolai Korpan de la clinica Rudolfinerhaus din Viena, Austria, a declarat cotidianului London Times ca Iuscenko a fost otravit in timpul campaniei electorale, substanta toxica ajungand in organism prin intermediul apei sau al hranei. Korpan a confirmat ca Iuscenko a fost intoxicat cu un agent chimic sau biologic sau cu o otrava rara, dar pentru o mai mare siguranta este nevoie ca politicianul sa fie din nou consultat. (Anca Aldea)

NEGARE
Intr-o declaratie ulterioara interviului acordat ziarului London Times, doctorul Nikolai Korpan a dezmintit informatiile tiparite de cotidianul britanic. "Pana astazi (ieri - n.r.), ipoteza otravirii lui Iuscenko nu a fost nici confirmata, nici exclusa" din investigatiile medicale, a declarat el agentiei austriece de presa APA, citata de France Press.

×
Subiecte în articol: externe iuşcenko