x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonezii cer ajutorul UE pentru rapirile comise de Phenian: "Una dintre victime ar putea fi din România"

Japonezii cer ajutorul UE pentru rapirile comise de Phenian: "Una dintre victime ar putea fi din România"

31 Mai 2012   •   05:27
Japonezii cer ajutorul UE pentru rapirile comise de Phenian: "Una dintre victime ar putea fi din România"

Un grup format din rudele japonezilor rapiti de Coreea de Nord au cerut ajutorul Uniunii Europene pentru a sprijini salvarea acestora, afirmand ca una dintre victime ar putea fi din Romania, tara membra UE, relateaza Jiji Press, citata de Yomiuri.

"Este necesar sprijinul din partea tarilor europene pentru a salva persoanele rapite", a declarat Teruaki Masumoto, secretarul general al grupului, intr-o audiere in fata subcomisiei pentru drepturile omului din Parlamentul European.

Aceasta a fost prima data cand un membru al grupului a vorbit in fata Parlamentului European. Masumoto, in varsta de 56 de ani, a subliniat ca una dintre victimele rapirii ar putea fi din Romania, care este stat membru UE.

Printre participantii la audiere s-a aflat si Robert King, trimisul special al Statelor Unite in Coreea de Nord pentru drepturile omului.

Vorbindu-le reporterilor dupa audiere, Masumoto a declarat ca grupul crede ca anul de dupa schimbarea regimului in Coreea de Nord este crucial pentru rezolvarea problemei rapirilor.

In iulie 2010, Parlamentul European a adoptat o rezolutie prin care cere Phenianului sa elibereze imediat persoanele rapite.

×