x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia / Ajutor de 300 milioane de dolari pentru Africa

Japonia / Ajutor de 300 milioane de dolari pentru Africa

21 Mar 2009   •   00:00

Ministrul japonez de externe Hirofumi Nakasone a anunţat, la Gaborone, în cadrul unei conferinţe privind dezvoltarea, un ajutor de 300 milioane de dolari pentru Africa.



"Criza economică şi financiară mondială declanşată în toamna anului trecut ar putea avea impact asupra ţărilor din Africa timp de cel puţin doi ani", a declarat oficialul nipon, în faţa miniştrilor din 30 de state africane, citat de Agerpres. Acesta a anunţat un nou ajutor de 300 de milioane de dolari (220 milioane de euro) pentru continent, vizând în special "furnizarea de asistenţă alimentară pentru consolidarea securităţii sociale şi ameliorarea productivităţii agricole".

Mai mult, "pe 24 martie, guvernul japonez va furniza 194 milioane de dolari Fondului mondial de luptă împotriva sida, a tuberculozei şi a paludismului care joacă un rol esenţial pentru sănătate în lume", a adăugat ministrul japonez. Hirofumi Nakasone a afirmat de asemenea că ţara sa va atrage atenţia G20, care se reuneşte la Londra, la 2 aprilie, cu privire la problemele Africii. Conferinţa ce se desfăşoară sâmbătă şi duminică la Gaborone este destinată evaluării progreselor înregistrate de la conferinţa internaţională de la Tokio privind dezvoltarea Africii (Ticad), ce a avut loc în mai 2008 la Yokohama (sud de Tokio)

×
Subiecte în articol: externe