x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia: O pisică fără stăpân, ''suspectă'' de tentativă de omor

Japonia: O pisică fără stăpân, ''suspectă'' de tentativă de omor

11 Noi 2017   •   21:00
Japonia: O pisică fără stăpân, ''suspectă'' de tentativă de omor

Poliţia japoneză a deschis o anchetă pentru tentativă de omor asupra unei bătrâne de care s-ar putea face responsabilă o pisică fără stăpân, relatează presa japoneză, preluată vineri de AFP. 

Fiica lui Mayuko Matsumoto a găsit-o luni pe mama sa plină de sânge şi cu numeroase zgârieturi pe faţă, în locuinţa acesteia dintr-o regiune muntoasă din sudul Japoniei. 

''Când am găsit-o (...), faţa ei era într-o baltă de sânge. Nu ştiam ce i s-a întâmplat'', a povestit fiica pentru postul local de radio RKK. 

Mayuko Matsumoto, în vârstă de 82 de ani, era în stare de şoc şi a trebuit să primească asistenţă medicală de urgenţă, a precizat agenţia de presă Kyodo News. 

După ce a constatat gravitatea rănilor, poliţia a deschis o anchetă pentru tentativă de omor, potrivit RKK. 

Nu s-au găsit urme de intrare prin efracţie, aşa că anchetatorii au emis ipoteza că rănile ar putea fi zgârieturi de pisică, relatează canalul de televiziune NTV. 

Poliţia a căutat pisicile fără stăpân din vecinătatea casei bătrânei şi a descoperit urme care seamănă cu sângele uman pe unul dintre animale, a precizat vineri publicaţia Nishinippon Shimbun. 

''Poliţia urmează să analizeze urmele de sânge găsite pe ghearele animalului care ar fi putut brăzda'' faţa victimei, a indicat postul de radio şi televiziune NHK. 

Un purtător de cuvânt al poliţiei japoneze nu a dorit să comenteze cazul, declarând totuşi pentru AFP că anchetatorii nu neagă informaţiile apărute în presă. AGERPRES

×