x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia: Presiuni pentru revenirea la turismul fără restricții

Japonia: Presiuni pentru revenirea la turismul fără restricții

13 Sep 2022   •   10:30
Japonia: Presiuni pentru revenirea la turismul fără restricții
Sursa foto: flickr.com

Japonia ar putea reveni la turismul fără restricții până la sfârșitul lunii viitoare, pe măsură ce crește presiunea asupra guvernului pentru a pune capăt restricțiilor de călătorie COVID.

Mediul de afaceri dorește ca premierul Fumio Kishida să relaxeze restricțiile, iar oficialii se pare că iau în considerare eliminarea limitei zilnice actuale de 50.000 de sosiri, care include rezidenții ce revin în țară, și revenirea la călătorii fără vize.

O regulă care impune turiștilor să facă rezervări prin agențiile de turism ar putea fi, de asemenea, ridicată, potrivit rapoartelor mass-media citate de The Guardian.

Japonia a cunoscut un boom turistic în anii care au precedat începutul pandemiei de la începutul anului 2020, dar de atunci a impus unele dintre cele mai stricte restricții de călătorie din lume.

La sfârșitul anului trecut, a introdus o interdicție de călătorie aproape totală, pe fondul unei creșteri globale a infecțiilor determinate de varianta Omicron, extrem de contagioasă, ceea ce a provocat un val de critici din partea celor care s-au trezit efectiv blocați în afara țării.

Prim-ministrul Fumio Kishida a fost presat de mediul de afaceri să relaxeze restricțiile pentru a ajuta cea de-a treia economie a lumii să se redreseze în urma pandemiei, a declarat agenția de știri Kyodo.

Secretarul șef al cabinetului, Hirokazu Matsuno, a declarat că guvernul caută să relaxeze restricțiile COVID, "menținând în același timp un echilibru între prevenirea răspândirii infecției și promovarea activităților sociale și economice".

Săptămâna trecută, Japonia a majorat limita zilnică pentru călătorii care intră în țară de la 20.000 la 50.000, iar călătorii care au fost vaccinați de cel puțin trei ori nu mai sunt obligați să facă un test COVID în termen de 72 de ore de la plecare.

Oficialii speră că încetarea restricțiilor va crește numărul de vizitatori, deși locuitorii din unele destinații populare se tem de o revenire la "poluarea turistică" care le-a afectat cartierele înainte de pandemie.

Doar 245.900 de vizitatori străini au intrat în Japonia anul trecut - cel mai mic număr de când se ține evidența, în 1964. În 2019, în schimb, un număr record de 31 de milioane de persoane au vizitat-o, iar guvernul a stabilit un obiectiv ambițios de 60 de milioane până la sfârșitul acestui deceniu.

Pe fondul avertismentelor lansate de analiști cu privire la cheltuielile de consum slabe, oficialii speră că turiștii vor fi atrași de yenul slab, care a coborât recent la minime istorice față de dolar.

Reluarea completă a călătoriilor de intrare ar putea genera 6 miliarde de yeni (42 de miliarde de dolari) în cheltuieli turistice, potrivit unei estimări a Barclays Securities, raportate de „Nikkei”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: japonia