x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Candidatul republican JD Vance recunoaște că a inventat informația cu pisicile mâncate de migranți

Candidatul republican JD Vance recunoaște că a inventat informația cu pisicile mâncate de migranți

de Redacția Jurnalul    |    16 Sep 2024   •   13:45
Candidatul republican JD Vance recunoaște că a inventat informația cu pisicile mâncate de migranți
Sursa foto: Hepta/Donald Trump și JD Vance

Candidatul republican JD Vance recunoaște că a inventat informația cu animalele de companie mâncate de migranți. În cadrul unui interviu, partenerul de campanie al lui Trump a spus că este dispus să „creeze povești” pentru a atrage atenția presei asupra unor probleme.

Candidatul republican la vicepreședinția SUA, JD Vance, a spus că este dispus „să creeze povești” în campania electorală, apărând astfel strategia privind răspândirea zvonurilor false despre animalele de companie răpite și mâncate într-un oraș din statul său natal Ohio, potrivit The Guardian.

Explicațiile lui Vance au apărut în timpul unei apariții de duminică la CNN State of Union. El a spus că simte nevoia „de a crea povești, astfel încât… mass-media să acorde cu adevărat atenție suferinței poporului american”.

Întrebat de gazda CNN, Dana Bash, dacă zvonurile false centrate pe Springfield, Ohio, au fost „o poveste pe care ați creat-o”, Vance a răspuns: „Da!”. Vance a mai spus că el și candidatul republican la președinție, Donald Trump, au vorbit public despre aceste lucruri pentru a atrage atenția asupra numărului mare de migranți haitieni din Springfield.

Zvonurile despre Springfield au provocat tulburări în comunitate. Autoriățile au înregistrat chiar și amenințări cu bombă care au vizat spitalele locale și birourile guvernamentale.

(sursa: Mediafax)

×