x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jens Stoltenberg insistă: NATO are responsabilitatea de a împiedica acest conflict să escaladeze

Jens Stoltenberg insistă: NATO are responsabilitatea de a împiedica acest conflict să escaladeze

17 Mar 2022   •   14:55
Jens Stoltenberg insistă: NATO are responsabilitatea de a împiedica acest conflict să escaladeze
Sursa foto: Hepta

NATO transmite insistent că va opri extinderea războiului din Ucraina, potrivit secretarului general al Alianței, Jens Stoltenberg, citat de Reuters.

"NATO are responsabilitatea de a împiedica acest conflict să escaladeze, ceea ce ar fi şi mai periculos, şi ar produce şi mai multă suferinţă, mai multe morţi şi distrugeri", a spus Stoltenberg la Berlin, într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul german Olaf Scholz.

El apreciază eforturile Germaniei de a găsi o soluție diplomatică pentru oprirea războiului, inclusiv prin discuții directe cu președintele Vladimir Putin. 

Jens Stoltenberg a precizat, la reuniunea NATO de ieri, că Alianța nu va trimite trupe și avioane în Ucraina dar își sporește prezența în statele vecine, unde va desfășura mai multe echipamente și militari. 

De asemenea, NATO nu va stabili o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei, măsură cerută insistent de președintele Volodimir Zelenski. 

"Vedem distrugeri, vedem suferinţă umană în Ucraina, dar poate fi chiar şi mai rău dacă NATO întreprinde acţiuni care să transforme acest război într-o confruntate totală între NATO şi Rusia'', a explicat acesta.

Ucraina nu este țară membră NATO și a fost invadată de Rusia pe 24 februarie 2022.

×
Subiecte în articol: ucraina nato jens stoltenberg Rusia