x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul britanic de finanțe spune că nu va implementa reduceri de taxe care alimentează inflația

Ministrul britanic de finanțe spune că nu va implementa reduceri de taxe care alimentează inflația

de Redacția Jurnalul    |    19 Noi 2023   •   21:49
Ministrul britanic de finanțe spune că nu va implementa reduceri de taxe care alimentează inflația
Sursa foto: Hepta

Ministrul britanic de finanțe, Jeremy Hunt, a declarat că nu va pune în aplicare reduceri de taxe care să alimenteze inflația, cu câteva zile înainte de a anunța o actualizare majoră a bugetului, care se așteaptă în general să conțină reduceri ale unor taxe, potrivit Reuters.

Declarațiile lui Jeremy Hunt au fost făcute duminică, iar miercuri urmează să prezinte o declarație prin care speră să relanseze atât economia britanică stagnantă, cât și conservatorii aflați la guvernare, înainte de alegerile așteptate anul viitor. Sunday Times a relatat că ia în considerare reducerea impozitului pe venit sau a asigurărilor naționale.

El se află sub presiunea unor parlamentari conservatori care, alarmați de avansul mare al Partidului Laburist în sondajele de opinie, i-au cerut să ofere reduceri de taxe.

„Vrem să reducem povara fiscală, dar vom face acest lucru doar în mod responsabil”, a declarat Hunt pentru Sky News. „Singurul lucru pe care nu îl vom face este orice fel de reducere de taxe care alimentează inflația”.

Inflația anuală a scăzut la 4,6% în octombrie, de la 6,7% în luna precedentă, ceea ce îl pune pe premierul Rishi Sunak pe drumul cel bun pentru a-și îndeplini promisiunea de a înjumătăți inflația până în 2023.

Hunt a declarat pentru Times Radio că prioritatea sa este creșterea economică. „Voi face tot ceea ce îmi trece prin cap pentru a stimula creșterea”.

Întrebat dacă va reduce impozitul pe moștenire - o măsură despre care Sunday Times a spus că ar putea fi amânată din cauza presei nefavorabile - Hunt a declarat pentru Sky că „totul este pe masă” înainte de declarația sa de stat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jeremy hunt reduceri de taxe inflatia